De LiteRom bevat recensies van boeken en artikelen over schrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen.

Actueel

  1. Op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs 2017 staan Walter van den Berg met Schuld, Alfred Birney met De tolk van Java, Arnon Grunberg met Moedervlekken, Jeroen Olyslaegers met Wil, Marja Pruis met Zachte riten en Lize Spit met Het smelt. De winnaar wordt op 8 mei bekend gemaakt. 

  2. De Caraïbische dichter en Nobelprijswinnaar Derek Walcott is op 87-jarige leeftijd overleden. Hij schreef onder meer het lange epische gedicht Omeros.

  3. De Zweedse auteur Torgny Lindgren is op 78-jarige leeftijd overleden. Hij heeft diverse literaire prijzen gewonnen en maakte deel uit van de Zweedse Academie die jaarlijks de winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur aanwijst.

  4. Connie Palmen heeft De Gouden Inktaap, de literaire jongerenprijs van het Nederlands taalgebied, gewonnen voor Jij zegt het.

  5. De Vlaamse schrijver Stefan Hertmans staat met de Engelse vertaling van zijn boek Oorlog en terpentijn (War and Turpentine) op de Longlist van de Man Booker International Prize.